Д-р Мадлена Бояджиева на срещата с жителите от кв. Горни край в града: Община Тетевен започна 2019 г. с рекорден бюджет от над 22 млн. лв. в сравнение с последните години


МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019, ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Кандидатът на кмет за община Тетевен за втори мандат от ПП ГЕРБ, заедно с кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, се срещна с жителите от кв. Горни край в Тетевен.

Д-р Бояджиева акцентира върху част от постиганите резултати: ,,През мандата ми основен ремонт претърпяха редица ключови улици, вкл. такива, които не бяха ремонтирани от десетилетия или върху които никога не е полаган асфалт. Работихме усилено за подобряването на всяко населено място. Над 50 улици в цялата община са асфалтирани, изкърпени или с положен бетон. Тази година бюджетът на Общината е рекорден. В инвестиционната програма за 2019 г. на Община Тетевен е заложено да бъдат осъществени основни ремонти на над 30 улици във всички населени места, основен ремонт на покрива на Спортно-развлекателния център в Тетевен, изграждане на  две детски площадки – в Глогово и в Тетевен и др. Подписах и поредните два нови договора с Държавен фонд ,,Земеделие“, осигуряващи 100% безвъзмездна финансова помощ. Единият от тях е за ремонт на централния площад в града, а другият предвижда изграждане на спортна площадка в с. Български извор“.

Д-р Бояджиева добави и за положението с безработицата в общината, тъй като през нейния мандат се организираха различни инициативи, приобщаващи младите хора, няколко консултативни съвета, както и две трудови борси за младежи, завършващи средно образование и завършващи ВУЗ. Извърши се приватизация и на едно предприятие, като един от най-големите работодатели в Ловешка област вече назначи над 100 човека на работа и запази и производството, характерно за приватизираното предприятие:

,,Ще отбележа само значителния спад на нивото на безработицата. Община Тетевен e с равнище на безработица над средното за страната. Към м. юли 2019 равнището на безработица е 8,78% и намалява в сравнение с предходните години /2015 г. – 24.1%; 2016 г. – 19.17%; 2017 г. – 17.92%/’; 2018 г.-15.12%./ Налице е тенденция за увеличаване на свободните работни места в общината“.

През 2018 г. приключи реставрацията на манастира „Св. пророк Илия“ в Тетевен по проект, в който е включен и ремонт на сградата към манастирския комплекс и околното пространство. Улицата, водеща към манастира, беше изцяло преасфалтирана.

След видимото одобрение в очите на хората за постигнатите резултати през последните четири години, кандидатът за кмет на община Тетевен за втори мандат от ПП ГЕРБ – д-р Мадлена Бояджиева, завърши срещата с думите:

,,Мисля, че тук е мястото да се извиня за неудобствата, които имаха гражданите по време на многото ремонтни дейности на водопроводната и улична мрежа. Градът беше разкопан и преминаването по улиците беше затруднено. Но сега хората могат да се радват на един съвременен европейски облик на централните улици. Надявам се, че на 27-ми октомври ще получа отново вашето доверие, отново заедно ще застанем зад каузата Тетевен, за да продължим да градим нашата община и да я направим достоен дом за нашите деца!“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари