Д-р Винева, директор на РЗИ- гр. Ловеч, отличи усилията на Община Троян за създаването на Кухня-майка. На 1 март откриха официално обединеното хранене


На българския празник 1 март, Община Троян и ДГ „Буковец“ откриха официално новата услуга в града – обединено хранене. Присъстващите на откриване на кухнята-майка бяха кметът Донка Михайлова, председателят на ОбС-Троян инж. Петко Пенков, д-р Винева – РЗИ гр. Ловеч, екип от Областна дирекция по безопасност на храните – д-р Докторова, д-р Минков и д-р Симеонова, ръководството на Община Троян и екипът на Иванка Джабраилова, началник на отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“, присъстваше екипът на детската градина, начело с директора Ценка Данкова, технологът на кухнята – Надежда Терзийска и технологът Людмила Вълевска, с помощта на която стартира и обединеното хранене. Част от празника бяха баба Марта, директорки и работещи в детските градини в града, родители.

Децата от подготвителните групи „Славейче“ и „Врабче“ изпълниха специално подготвени стихчета и песни посветени на здравословното хранене и на новата услуга.

Кметът Михайлова се обърна към гостите и изрази удовлетворение за новата работеща услуга. Тя напомни, че Общината работи вече и в  посока разширяване на услугата, като идеята е съвсем скоро да бъдат изградени оранжерия и овощна градина, в които да се произвеждат екологично чисти плодове и зеленчуци и те да се ползват за нуждите на кухнята-майка. Д-р Винева от РЗИ гр. Ловеч отличи усилията на Общината и подкрепи инициативата, като даде уверение, че в кухнята се приготвя вкусна и здравословна храна, по всички изисквания и нормативи. Символично за новата кухня, както българските традиции повеляват при влизане в нов дом, кметът Михайлова подари на директора на ДГ „Буковец“ кошница с най-необходимите неща за една кухня – сол, захар и брашно. Гостите имаха възможност, при спазване на необходимите хигиенни изисквания, да надникнат и в кухнята, която приготвя храна за троянските деца.

Коментари