Д-р Алдин Начков от „Възраждане“: Чрез качествено образование ще задържим младите в града


ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

„Образованието, обучението и възпитанието на подрастващите е от изключителна важност за бъдещето развитие на града ни, защото инвестирайки в знанията на нашите деца, инвестираме в Ловеч.“ каза  кандидат кметът от „Възраждане“ д-р Алдин Начков на отворена среща с граждани.

Той смята, за своевременността и ефективността на предприеманите действия да отговаря ресорен заместник кмет, като всички степени – от детската градина до висшето образование, магистърските програми и следдипломните квалификации ще бъдат в центъра на вниманието на общинската администрация.

„Съществено място сред  мотивите за вътрешната миграция в страната е качеството на образователните услуги. Бързо се обезлюдяват местата, където липсват  образователни възможности от всички степени,  или те са недостъпни, или са с незадоволително качество. Образованието в Ловеч трябва да бъде на такова ниво, че Ловеч да бъде град, към който семействата с деца се стремят, а не от който бягат.“, допълни още той.

Според д-р Начков подобряването на транспортната свързаност между населените места в общината ще даде възможност на учениците от всички села да ползват пълните възможности за спорт и други извънкласни дейности,  които Ловеч ще предлага.

„За учениците трябва да положим специални грижи, защото те са нашето бъдеще, а техните родители – гръбнакът на нашата икономика.  Нашата грижа трябва да бъде насочена както към това да получат широк обем от разнообразни знания, така и да изградим в тях качества на характера, да им дадем възможност да натрупат разнообразен опит във всевъзможни школи и извънкласни дейности, да спортуват, да формират навици за хранене, спорт, и поддържане на здравето.“, коментира още кандидат кметът от „Възраждане“.

Неговата разработена програма  за спорт сред  учениците ще се развие до степен, при която всеки ученик без затруднение ще има достъп до спортни дейности. Пускането в експлоатация на закрит басейн ще бъде поставено пред местната администрация също като приоритетна задача. 

 „Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари