ДПС-ЛОВЕЧ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ФАЛШИВА НОВИНА


Сурай Велиева: С насаждане на етническа вражда и клевети избори не се печелят!

Областният председател на ДПС-Ловеч сезира Окръжната прокуратура в Ловеч и Районната прокуратура в Тетевен за публикация в интернет, която насажда етническа вражда и клевети техен кандидат за народен представител.

Сценарият на фалшивата новина стъпва на реален битов случай, но във фабулата е пришит действащият общински съветник и кандидат на ДПС Виолета Ивайлова, с което се цели да се урони престижа й и да се промени изборният резултат.

Новината е пусната от фалшив профил, който веднага след поста е бил изтрит, но клеветническата публикация продължава да циркулира в интернет пространството.

“Лично проверих случая и съм категорична, че с насаждане на етническа вражда избори не се печелят”, каза областният председател Сурай Велиева, след като входира жалбата.

По думите й “написаното е клеветническо и по същество подбужда към дискриминация, насилие и омраза, основани на политическата принадлежност на нашия кандидат, което в хода на предизборната кампания представлява престъпление против правата на гражданите по глава 3, раздел I от НК”.

В жалбата пише още, че “ДПС осъжда всякаква форма на провокация и създаване на напрежение, с оглед факта, че сме в предизборна кампания. Основните цели на ДПС са постигането на разбирателство, единство и равенство между българските граждани, като се зачитат правата и свободите на всички общности в страната”.

​Тъй като е налице престъпление, Велиева настоява да се извърши проверка и след като се установи извършителят, той да понесе наказание.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари