До 37 градуса във вторник


Очакват ни няколко горещи дни

Очаква ни пореден слънчев и горещ юлски ден. Температурите в топлата част на денонощието ще са с градус-два по-високи от вчера и ще се колебаят в интервала 32-37 градуса. Облачността ще се увеличи следобед над планините и някои източни райони с тенденция да превали с гръмотевици.

В планините повишаването на температурите също ще се усети. В ниските масиви термометрите ще показват до 26 градуса, по високите части – около 20. Краткотрайни летни валежи с гръмотевици са възможни на югозапад и по източните склонове на Стара планина.

По-голямата част на крайбрежието ще се радва на слънчево време през целия ден. Около обяд обаче на север ще има условия за краткотрайни летни превалявания с гръмотевици. От 27 до 30 градуса ще са дневните температури на въздуха. Температурата на морската вода е между 24-25 градуса, с незначително вълнение.

С приближаването на почивните дни живакът ще падне с 2-3 градуса. Атмосферата ще стане нестабилна и в западните и централните райони на страната ще има условия за по-бурно време, със следобедни валежи с гръмотевици и риск от градушки.

Коментари