Донка Михайлова: Само преди два месеца всички твърдяхме, че Троян и хората на общината са най-важните за нас! Нима го забравихме?


Преди минути кметът на Община Троян Донка Михайлова направи коментар по темата с напрежението в Общински съвет – Троян в личния си профил във фейсбук:

В последните два месеца след изборите между групите общински съветници в Троян избуя необичайно напрежение. Казаха се тежки думи, изля се омраза. Това нетипично за съвета поведение доведе до решения, които не са в интерес на общината, други засягат интереси на троянци. То идва във време, в което общината ни получава необичайно добри шансове – с финансирани 25 значими проекта на обща стойност 33 940 500 лв. за 2024-2026 г. от държавния бюджет, с редица проекти по Плана за възстановяване и устойчивост и на новите оперативни програми. Готвим бюджет, който ще доближи 100 млн., да припомня, че когато станах кмет бюджетът на Общината беше 27 млн. Предстои ни реконструкция на централния площад, на СУ „Климент Охридски“, на Природонаучния музей, цялостна подмяна на уличното осветление, 62% ръст на капиталовата програма на селата… Едва ли някой има представа резултат на колко усилия е това. Чакат ни много сериозни предизвикателства – мен лично, администрацията, Общинския съвет. Няма как да продължим без взаимодействие по важните за общината неща, без да си говорим, без да оставим личното и обидите на втори план. Само преди два месеца всички твърдяхме, че Троян и хората на общината са най-важните за нас. Нима го забравихме? Все още можем да дадем рестарт и да продължим така както винаги е било в местната власт в Троян – с отговорност към хората, с единомислие за главното, с единодействие по това, което ще остане след нас…Аз съм готова да го направя, надявам се – и повечето общински съветници.

Донка Михайлова

Коментари