Деца за каузата „Общински солидарен фонд за лечение на гражданите от Община Троян“


картичкиВ края на отминаващата 2015 г., Община Троян и „Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“, гр. Троян реализираха ученически конкурс за изработване на коледни картички. Общо 122 деца от училищата в община Троян се включиха в конкурса на тема „Коледни вълшебства“. Те направиха и дариха своите най-добри картички за една благородна кауза – набиране на средства за „Общински солидарен фонд за лечение на гражданите от Община Троян“. Децата, които изработиха най-оригиналните картички бяха наградени, а всички останали получиха грамоти.

Първо място в категория „рисувана картичка“, във възрастова група 1-2 клас зае Теодора Петрова от СОУ „Васил Левски“, гр. Троян. Най-добрата „апликация“ бе на Цветослава Боровска от НУ „Христо Ботев“. Сред учениците 3-4 клас за най-хубава „рисувана картичка“ бе избрана картичката на Таня Славкова от НУ „Христо Ботев“, а в категория „апликация“ – тази на Мартина Койнова от НУ „Св.св. Кирил и Методий“. Рисуваната картичка на Ния Пауникова от СОУ „Св. Климент Охридстки“ бе класирана на първо място във възрастова група 5-6 клас, а за най-добра апликация беше избрана тази на Антония Макавеева от СОУ „Васил Левски“ гр. Троян. При най-големите ученици(7-9 клас), които се включиха в конкурса, на първо място бяха избрани рисуваната картичка на Даниела Симеонова от НГПИ „Проф. Венко Колев“ и апликацията на Кристиян Ковачев от ОУ „Иван Хаджийски“ гр. Троян.

Част от картичките бяха предоставени в Комплекса за социални услуги в с. Дълбок дол и Дома за възрастни хора в с. Добродан, всички останали изделия се продаваха на коледен щанд в централната градска част. Събраните средства ще бъдат внесени по сметката на фонда и така троянските деца ще подпомогнат лечението на наши съграждани.

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари