Детската писателка Милена Димова на приказна среща с децата от СУ “Св. св. Кирил и Методий“ – Угърчин.


Празничните приказни срещи на детската писателка  Милена Димова стартираха през 2020 –та година с гостуването й дни преди Баба Марта в СУ “Св. св. Кирил и Методий“ в град Угърчин.

 В уютната обстановка след учебните часове, учениците се срещнаха с авторката , която им разказа своята нова приказка „Добрата Баба Марта“. В нея Марта е още момиче и се грижи за своите единадесет братя –  останалите месеци от годината.  Децата преговориха по игрови начин с Милена дните от седмицата, месеците и сезоните.

След разказаната приказка, малчуганите бяха любопитни да научат какво ще се случи на поредния детски фестивал „Вярвай в чудеса“, който ежегодно се провежда в Угърчин , благодарение на ръководството на общината.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Писателката им издаде само малко подробности, за да запази жив елемента на изненада у децата.

 Тази година фестивала ще е под надслов „Аз обичам да чета“. Такова е и заглавието на книгата, която ще придружава фестивала.

А ученици от цялата страна ще се включат със свои есета в Четвърти детски фестивал „Вярвай в чудеса“ – Угърчин  2020 през юни.

Докато прегръщаха Милена за снимка, децата научиха от нея колко е добре да бъдат приятели , да се уважават и обичат, и най-важното – да не се наскърбяват и обиждат. Това бе и основната тема в нейната приказка за Баба Марта и месеците от годината.

Коментари