Дете и учителка от област Ловеч с COVID-19


В Националната информационна система са регистрирани нови 3 (три) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч.

Първият е на ученичка от ОУ в с. Кирчево, която е контактна на положителен и съобщен случай в семейството. Всички контактни лица са под карантина и с отрицателни резултати.  От епидемиологичното проучване е установено, че последният ден на детето в училището е на 5 октомври и съгласно актуалните указания, класът няма да се карантинира и изследва.

Вторият случай е на 60-годишна жена от Ловеч, учител в ДГ „Слънце“. Последният работен ден е на 2 октомври. Целият персонал на детската градина работи с лични предпазни средства, не се допуска смесване на групи. Децата от групата няма да се карантинират. В семейството има едно контактно лице, което подлежи на карантиниране и изследване.

Третият случай е на 17-годишен младеж от тетевенското село Бабинци – ученик в Спортно училище в Плевен. Случаят е предаден на РЗИ Плевен за предприемане на мерки в училището. В семейството има двама контактни, които са карантинирани и предстои изследването им.

Към 10,00 часа на 9 октомври общият брой на диагностицираните случаи за област Ловеч е 94. Активните случаи са 23, от които 14 са на домашна изолация и 9 лица са хоспитализирани. Оздравелите лица са 69.

Коментари