Декларация от коалиция „Избор за Троян“ относно делото „Лесидрен“


Д Е К Л А Р А Ц И Я

от коалиция „Избор за Троян“

 

Уважаеми журналисти,

Уважаеми съграждани,

Изминаха няколко месеца от трагичната катастрофа в град Лесидрен, при която загинаха нашата съгражданка Велислава Цанкова и нейният приятел от София – Марино.

През тези няколко месеца бяхме свидетели на действията от страна на защитата на извършителите на това деяние, които оценяваме като неморални. Предприе се събиране на подписка, която да послужи пред съда за замяна на мярката за неотклолонение от „задържане под стража“ на „домашен арест“ и с призив за по-леко наказание.

Всички, скъпи съграждани, си спомняме за тази трагедия и никога няма да забравим скръбта, която ни споходи на 11 август 2015 година.

На 21 януари 2016 година, е даден ход на делото в Ловешкия Окръжен съд. Коалиция „Избор за Троян“ изразява категорично несъгласие с призивите за намаляване на отговорноста на причинителите на смърт на пътя. Вярваме в разума и морала на българския Съд, и че закона ще бъде приложен с най-голяма строгост.

Не само родителите на Вили и Марино, а и всички троянци, помним случилото се и искаме справедливост за това ужасно деяние!

В контекста на събитията, ние, от коалиция „Избор за Троян“, ще настояваме за по-строги мерки и контрол от Община Троян и РУ „Полиция“ – Троян, относно незаконните гонки в града.

 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ от КОАЛИЦИЯ „ИЗБОР ЗА ТРОЯН“

  1. Николай Тодоров
  2. инж. Ангел Балев
  3. инж. Иванка Църова
  4. Димитър Пиронков
  5. Веселин Илиев

22.01. 2016 г.

Гр. Троян

Коментари