Девет от даровитите деца на Троян получиха еднократно финансово подпомагане


На 29 юни, в Община Троян, кметът г-жа Михайлова, председателят на Общинския съвет г-н Тодоров и заместник-кметът г-жа Димова наградиха изявили се деца, съгласно Решение на общинска експертно-консултативна комисия за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби.

Всяка година Община Троян награждава децата и младите хора, които имат постижения в различни извънучилищни области. Девет деца от четири троянски училища получиха своите награди в началото на лятната си ваканция. Учениците от СОУ „Васил Левски“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, СОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Иван Хаджийски“ са ученици, заели призови места в различни национални конкурси и изяви, включени в програмата на Министерство на образованието и науката и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Симеон Бояджиев, Стефан Митев, Магдалена Пежгорска, Стефан Пенчев, Мартина Койнова, Андрей Иванов, Цветомир Петков, Стефан Пачков и Християн Илиев бяха наградените деца с изявени дарби и с усмивките си озариха кметския кабинет.

 „Знаем, че всеки един успех означава и много усилия, означава понякога да се лишавате от нещата, които ви се иска да правите. Всичко, което сте постигнали е резултат на много труд. Ще се радваме ако продължавате по този път.“, думи, с които кметът на Общината се обърна към даровитите деца. „За да успее човек в живота си, понякога трябва да мечтае и за невъзможните неща, да си мечтае за нещата, за които възрастните казват, че не са достижими. Аз мисля, че вие имате сили и воля да ги постигнете. Затова първото нещо, което искам да ви пожелая е да мечтаете. Второто нещо, разбира се, е много труд.“, пожела г-жа Михайлова на децата. Кметът поздрави родителите и учителите, които ги подпомагат и подкрепят и напомни на децата, че когато постигат успех, не трябва да забравят да благодарят на своите близки и на учителите за техните усилия.

Коментари