Девет нови случая на COVID-19 за изминалата седмица в област Ловеч


Регистрираните случаи на COVID-19 за област Ловеч през измината седмица 12–18 юли) са 9 при два за предходния 7-дневен период, съобщават от РЗИ. 14-дневната заболяемост към 19 юли е 11,4 на 100 хиляди население.

Към 15 ч. днес общо диагностицираните случаи в областта са 5766. Активните са 18, от които 14 на домашна изолация и лечение и 4 са хоспитализирани. Починалите лица до момента са 367, няма починали през периода. Излекуваните лица са 5381. Под карантина са 309.

През седмицата за диагностицираните и карантинираните като контактни лица са издадени 9 предписания за задължителна домашна изолация, за изолация след дехоспитализация, за изолация и лечение в лечебно заведение и за поставяне под карантина.          

За времето от 12 до 18 юли лечебните заведения (ОПЛ) и специализираните имунизационни кабинети на територията на област Ловеч са приложили 1019 дози ваксина срещу коронавирус, обхванати с първа доза са 545 лица,  а втора доза е приложена на 474 лица.

Имунизационната кампания срещу COVID-19 в област Ловеч продължава. В склада на РЗИ са налични всички разрешени и одобрени от Европейската комисия ваксини. Общопрактикуващите лекари и специализираните имунизационни кабинети към Медицинските центрове в Ловеч и Троян, към МБАЛ „Кардиолайф“ – Ловеч, и към болниците в Тетевен и Луковит продължават да приемат заявки и да записват желаещи за имунизация. 

Коментари