Гърми страшен скандал! Соросоидите Тома Белев и Красимир Кънев се намърдаха в Министерския съвет!


Докато обществото ни е изправено пред пандемията от коронавирус и става свидетел на организираните от Васил Божков циркове, се оказва, че скандалните грантояди Тома Белев от „Асоциация на парковете в България“ и Красимир Кънев от „Българския хелзинкски комитет“, са станали официални съветници в Министерския съвет.

Схемата е разиграна тихомълком, а процедурата за избор на членовете на новия Съвет за развитие на гражданското общество, е проведена в пълно медийно затъмнение. Каква е причината изданията на кръга „Капитал“ да спестят информация за този избор, стана ясно едва вчера, когато бяха публично оповестени имената на 15-те НПО-та, които ще надзирават официално гражданското общество и ще разпределят държавното финансиране за неправителствените организации.

Промените в закона станаха факт през 2018г. и още тогава съмнението беше, че хората на Прокопиев на практика ще окупират целия граждански сектор. И не само това, защото правомощията на този Съвет, който е постоянно действащ орган към Министерския съвет, са изключително широки. Така например от него ще зависи финансирането на неправителствените организации, а годишно става дума за суми от порядъка на 60-70 милиона лева. Преведено на разбираем език, получателите на грантове от Сорос и от чужди държави, сега ще имат правото да разпределят и българското финансиране на неправителствения сектор.

А при положение, че този Съвет ще прави по закон ежегоден преглед на „потребностите и проблемите на гражданските организации, както и на техните резултати и постижения“, не е трудно да се досетим къде ще отиват тези пари – приоритетно при щатните жълтопаветните протестъри, както и при членовете на „Да(Й) България“ на Христо Иванов, членуващи във всевъзможни тунеядни НПО-та. Така излиза, че държавата, в лицето на правителството, ще плаща на хората на Прокопиев, а същите тези хора още от есента вероятно ще възобновят разходките пред Съдебната палата и Министерския съвет, за да искат „съдебна реформа“, защитаваща подсъдимите олигарси. Безспорно обаче най-знаковите лица, намърдали се в Съвета, са Тома Белев и Красимир Кънев, чрез представляваните от тях „Асоциация на парковете в България“ и „Българския хелзинкски комитет“. Тома Белев и Красимир Кънев са от знаковите грантояди на Прехода Припомняме, че Белев стана известен като гуру-то на зелените рекетьори в България и като „пишман еколог“.

През годините получи милиони левове за крайно „отговорната“ си работа да брои делфини и лалугери, а заедно с шайката протестъри изръси куп лъжи пред обществото и така осуети построяването на втори лифт в Банско. Белев се прочу печално и с унищожените с неговото активно съдействие (или по-точно бездействие), над 1 млн. декара гори в цялата страна. По времето, когато същият беше директор на парк „Витоша“, набеденият за „специалист“, вместо да организира санитарна сеч на засегнатите от бръмбар-корояд иглолистни гори, нареди нищо да не се прави. С безумния аргумент, че природата сама щяла да реши проблема. Така, благодарение на новия „съветник“ в Министерски съвет и неговата „екологична“ ненамеса, още към 2017г. заразената дървесина в България вече е 53 хиляди кубически метра, а една четвърт от всички иглолистни гори в страната предстои да изчезнат в бъдеще. Красимир Кънев и неговият антибългарски „Комитет“ пък добиха печална слава през годините, интересувайки се повече от правата на ромите, отколкото от спазването на закона. „Българският хелзинкски комитет“ е известен основно като защитник на мигрантите, лесбийките, гейовете и трансджендърите, а скандалите с негово участие не са един или два. Припомняме, че председателят му Красимир Кънев се обяви в защита на циганите, пребили в село Войводиново командоса Валентин Димов, а преди това изрази позиция, че България трябвало да пази бежанците като писани яйца, дори да нарушават законите, да минават границата нелегално и да повреждат държавното имущество.

Връх на наглостта на БХК обаче беше опита за номиниране на убиеца Джок Полфрийман за „Човек на годината“, а впоследствие се оказа, че Красимир Кънев е пуснал и становище до съда, че австралиецът се е поправил и трябва да бъде пуснат на свобода. Което се и случи, с помощта на приближения до Прокопиев съдия Калин Калпакчиев. Последната изцепка на Кънев беше специалната награда „Доблест на годината“, връчена на хулигана Георги Георгиев от „БОЕЦ“, който е на ръчно управление от укриващия се в Сърбия подсъдим фараон Цветан Василев. Друго знаково НПО, намърдало се на държавната трапеза, е Сдружение „Асоциация на европейските журналисти – България“. В него преобладават журналисти от „Капитал“ и „Дневник“ – като например Росен Босев, Спас Спасов, Кристина Христова, Боряна Джамбазова. АЕЖ се прочу неколкократно с доносите и клеветническите си кампании против България, изобилстващи от лъжи и манипулации. Ръководител на НПО-то е Ирина Недева, която от години е монополизирала ефира на програма “Хоризонт”, като в предаването й запазено място имат наемници от “грантови” фондации и сдружения, включително „Български хелзинкски комитет“, представители на “Зеленият октопод”, професионални протестъри и лобисти от гей-общността. Освен, че т.нар. Асоциация на европейските журналисти на практика се е превърнала в бухалка на подсъдими олигарси, още през 2017г. БЛИЦ разкри, че адреса на организацията съвпада съвпада с мястото, в което според скандалните стенограми АРГО, през ноември 2016 г. Иво Прокопиев и провалените политици Христо Иванов, Антоанета Цонева, Радан Кънев и т.н. сложиха началото на политическото ГМО “Да(Й), България”. В Съвета за развитие на гражданското общество ще участват и други приближени на Сорос и Прокопиев НПО-та, получаващи и досега грантове от чужди фондации, като например „Български център за нестопанско право“, „Български дарителски форум“, „Работилница за граждански инициативи“ и Фондация „Заедно в час“. Така в крайна сметка съветът ще бъде изцяло доминиран от хора на подсъдимия Иво Прокопиев, а статутът му на постоянен орган на практика означава, че всяко действие на правителството в областта на гражданското общество, занапред ще бъде изцяло подчинено и одобрявано от компрометирани персони като Тома Белев и Красимир Кънев.

ръх на наглостта на БХК обаче беше опита за номиниране на убиеца Джок Полфрийман за „Човек на годината“, а впоследствие се оказа, че Красимир Кънев е пуснал и становище до съда, че австралиецът се е поправил и трябва да бъде пуснат на свобода. Което се и случи, с помощта на приближения до Прокопиев съдия Калин Калпакчиев. Последната изцепка на Кънев беше специалната награда „Доблест на годината“, връчена на хулигана Георги Георгиев от „БОЕЦ“, който е на ръчно управление от укриващия се в Сърбия подсъдим фараон Цветан Василев. Друго знаково НПО, намърдало се на държавната трапеза, е Сдружение „Асоциация на европейските журналисти – България“. В него преобладават журналисти от „Капитал“ и „Дневник“ – като например Росен Босев, Спас Спасов, Кристина Христова, Боряна Джамбазова. АЕЖ се прочу неколкократно с доносите и клеветническите си кампании против България, изобилстващи от лъжи и манипулации.

Ръководител на НПО-то е Ирина Недева, която от години е монополизирала ефира на програма “Хоризонт”, като в предаването й запазено място имат наемници от “грантови” фондации и сдружения, включително „Български хелзинкски комитет“, представители на “Зеленият октопод”, професионални протестъри и лобисти от гей-общността. Освен, че т.нар. Асоциация на европейските журналисти на практика се е превърнала в бухалка на подсъдими олигарси, още през 2017г. БЛИЦ разкри, че адреса на организацията съвпада съвпада с мястото, в което според скандалните стенограми АРГО, през ноември 2016 г. Иво Прокопиев и провалените политици Христо Иванов, Антоанета Цонева, Радан Кънев и т.н. сложиха началото на политическото ГМО “Да(Й), България”.

В Съвета за развитие на гражданското общество ще участват и други приближени на Сорос и Прокопиев НПО-та, получаващи и досега грантове от чужди фондации, като например „Български център за нестопанско право“, „Български дарителски форум“, „Работилница за граждански инициативи“ и Фондация „Заедно в час“.

Така в крайна сметка съветът ще бъде изцяло доминиран от хора на подсъдимия Иво Прокопиев, а статутът му на постоянен орган на практика означава, че всяко действие на правителството в областта на гражданското общество, занапред ще бъде изцяло подчинено и одобрявано от компрометирани персони като Тома Белев и Красимир Кънев.

Коментари