Голям интерес от фирми-кандидати за изпълнители на проекта за енергийна ефективност на Полицията в Троян


На 3 юни бяха отворени офертите, постъпили в Община Троян за реализиране на проект № BG16RFOP001-2.002-0007 „Повишаване на енергийната ефективност на сградите: административна сграда на държавната администрация на ул. „Захари Стоянов“ № 4, гр. Троян (РУ на МВР); МЖС на ул. „Христо Ботев“ № 160, гр. Троян, и МЖС на ул. „Христо Ботев“ № 266-272, гр. Троян“, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.002 „Енергийна ефективност в периферните райони-2” на приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони” на Оперативната програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. (ОПРР 2014-2020). Обществената поръчка предизвика голям интерес и в Общината бяха подадени общо 20 оферти в посочения срок, от които 5 бр. кандидати за изпълнение проекта за сградата на полицията и 8 за едната и 7 за другата жилищна сграда. Сред офертите бяха подадени документи и на троянски фирми.

Комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Троян, отвори офертите в присъствието на част от кандидатите. Започна работа по разглеждане на  предложенията. В изпълнение на Закона за обществените  поръчки, комисията ще излезе с доклад до Кмета на Общината, с класиране на участниците.

Припомняме, че административният договор за предоставяне на безвъзмездна помощ за изпълнение на проекта е в размер на 1 199 989,40 лв., а проектът включва изпълнение на строително-монтажни работи; упражняване на строителен надзор; осъществяване на авторски надзор; осъществяване на мерките за публичност и визуализация на проекта; организация и управление на проекта.

Коментари