Генералният консул на Русия в Русе – Андрей Громов, посети Троян


Генералният консул на Русия в гр. Русе, Андрей Громов, посети Троян и Орешак заедно с представители на Консулството.

Визитата на 23 март започна с разговор с кмета Донка Михайлова и председателя на Общински съвет-Троян инж. Пенков в Община Троян. Консулът посети Троян за първи път и бе впечатлен както от природните дадености, така и от туристическия потенциал на общината. Кметът Михайлова накратко запозна гостите с историята на Троян, а г-н Громов прояви интерес към крепостта Состра, емблематичния Троянски манастир и занаятите, в частност керамиката.

Михайлова и Громов разговарят за втори път, след срещата им в гр. Варна през предходната година. Основна тема бе възможността за привличане на руски туристи в Троян и обозначаване на маршрути за поклоннически туризъм, в които освен манастира, гостите от Русия да посетят църквите и скитовете в района.

Гостите посетиха Троянския манастир, а след това и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак, където бяха посрещнати от управителя Иван Чакъров и беше договорено участието на Русия в международното изложение в Орешак през месец май.

Коментари