Габровските шеги на Мая Манолова или как Спасителката стана за смях и в Севлиево


Мая Манолова – Галевица се е втурнала да обикаля от град на град, за да се опитва да създава нова политическа партия. Но вместо това изнася комедийно шоу пред рехава публика. Жалките й опити да се покатери върху вече решени локални проблеми предизвикват искрен смях в залата. Заобиколена от отявлени активисти на младежкото БСП, след жалкото си участие в местните избори и след като захвърли благородната кауза да защитава народа като омбудсман, изпадна в истерия, така типична за жени в нейната възраст.

Благоверната съпруга на червения министър на отбраната и дългогодишен депутат от БСП Ангел Найденов, чиято политическа кариера и семейство успешно съсипа, явно е решила да си припомня младините, когато не се задоволяваше с малко. До нея се кипрят яки момчета от различни групировки от близкото минало, чиято житейска пътека криволичи през различни повече и по-малко криминални изцепки.

След като разсмя публиката в Ловеч с план за решение на проблем, който вече е решен, постановката потегли към Габрово и Севлиево, където отново имаше доста хумор. В безсилието си да докаже, че не мирише на политически труп, тя се опита да влезе в ролята на Спасителка, сглобявайки колосалната лъжа, че Герджиков й бил дали парите за справянето с отдавна забравената водна криза в Севлиево.

А истината е, че нищо такова не е направено, благодарение на нея, не само за Севлиево, но и за която и да е друга община. Още по-жалкото в случая е, че докато Галевица гордо лъжеше и си приписваше заслуги за нещо, което въобще не се е случвало, до нея послушно стояха и се радваха двама от вече остарелите „местни спасители“, които освен всичко останало вече са и общински съветници в новия Общински съвет на Севлиево, а едната беше такава и в предишния.

Вместо да иде в Перник, където наистина има криза с водата, въздуха, ТЕЦ, Стомана (все бизнеси на добрите й приятели Ковачки и Люси Стойков), на Галевица й се привидяха несъществуващи проблеми и в Габрово. Хора от залата я направиха за смях, след като тя се оплете хронологично в събития, които никога не са се случвали.

Опитите й да мултиплицира пернишката криза в цялата страна ядосаха и Слави Трифонов, който многократно беше размахан като знаме на революцията й, а Дългия хал-хабер си няма, че я подкрепя.

Турнето на Маяма Нолова в страната продължава! Ще следим с интерес новите й смешки и ще ви информираме своевременно.

Коментари