В Тетевен почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България


На 2 юни 2019 г. с възпоменателен митинг и едноминутно мълчание, пред паметника на загиналите във войните тетевенци почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Традиция, изминала дълъг път във времето, която става все по – жизнена, а корените й – все по – здрави и все по – дълбоки. Ученици от СУ ,,Георги Бенковски“ и НПГГСД ,,Сава Младенов“ изнесоха рецитал, като се преклониха пред саможертвата на българските герои.

Г-н Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, поднесе цветя с думите: ,,Наш дълг е да предадем Ботевите завети на бъдните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитания. Убеден съм, че можем, също като него и всички загинали за свободата на България, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за неговото добруване!“.

Венци и цветя в знак на признателност поднесоха и Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, ученици от НУ ,,Хаджи Генчо“, СУ ,,Георги Бенковски“, НПГГСД ,,Сава Младенов“, ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, представители от Исторически музей Тетевен и Съюза  на офицерите от запаса и резерва, граждани.

Поклон пред паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България!

Коментари