В навечерието на празниците Община Троян стимулира със средства от общинския бюджет творческите и спортни заложби на децата


В навечерието на празниците Община Троян стимулира със средства троянски ученици, класирани на международни, национални и областни състезания и конкурси.  Тази грижливо съхранявана традиция не е прекъсвала дори в трудните години на епидемичната обстановка. Подпомагането се извършва изцяло със средства от общинския бюджет.

 Комисия към Община Троян разгледа постъпилите искания за предоставяне на специална закрила на деца с изявени дарби, като бяха отпуснати средства на обща стойност 5167 лв. за 62 деца. Четири деца получават награди за постижения в областта на изкуството, 27 за наука и технологии, а 31 в областта на спорта. Учениците вече са получили своите награди по банков път, а на 22 декември г-жа Михайлова – Кмет на община Троян, ще връчи грамотите на най-добрите сред тях в областта на науката и технологиите.

 Същата вечер ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди и победителите в двата ученически конкурса, обявени от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – за ученическо творчество (рисунка, презентация, колаж, стихотворение, разказ и т.н.) на тема „Примерът за доброта, който ме вдъхновява“ и за коледна картичка – „Докоснати от Коледа“.

  В първия конкурс взеха участие над 70 ученици от училищата в общината, а за втория се съревноваваха над 330 деца и ученици от цялата страна. Представените  в двата конкурса творби бяха изключително талантливи, което много усложни задачата на журито при класирането на победителите.

Важно е да отбележим, че коледните картички ще се продават с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени за Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства от община Троян.

На следващия ден – 23 декември, ще бъдат връчени грамоти на ученици, които са класирани на международни спортни състезания  и  държавни първенства през 2021 година.  Награди ще получат деца и юноши от колоездачен клуб „Хемус-1896“, призьори и медалисти от троянските клубовете по джудо и ориентиране – „Чавдар“ и „Хемус“ и от двата клуба по биатлон „Амбарица“ и „Аякс“.

Пожелаваме през 2022 година нови успехи на нашите състезатели,  нека с увереност и упоритост покоряват нови върхове в науката и технологиите!

Коментари