В навечерието на Коледните празници, в Троян бе сформирана младежка структура на БЧК


В навечерието на Бъдни вечер, в Троян се проведе учредително събрание, на нова структура на Българския младежки Червен кръст (БМЧК). Учредители са пет доброволки, с надежда през новата 2021 година към тях да се присъединят още младежи и обхвата на организацията да се разшири. След създаване на младежката структура доброволците осъществиха първата си акция – опаковаха 114 пакета коледни сладки, приготвени от други доброволци (Весела Миндевска, Валентина Докова и Валентина Даскалова).  

На 24.12.2020 г. всички лежащо болни в двете болници, включително и лекуваните от COVID-19 получиха лично пакетче домашни сладки с Коледна картичка от БМЧК-Троян. Празнично пакетче имаше и за дежурният персонал в МБАЛ-Троян, СБАЛББ-Троян и ФСМП-Троян, в знак на признателност към професионализма им. В доброволческата акция на раздаването се включиха двама медицински специалисти от общинска администрация Троян и Габриела Пенчева, ученичка в Езикова гимназия-Ловеч, представител на БМЧК-Ловеч. Тя е троянка, която желае да помага в отделение лекуващо болни с коронавирус и мечтае да стане лекар.

Община Троян пожелава успех на младежката организация.

При интерес за включване в нея, информация може да получите от Председателя на общинската структура на БЧК-Троян на тел.: 0878901853.

Коментари