В края на 2020 г. постъпиха дарения за няколко фонда на Община Троян


В края на изминалата 2020 г. по сметките на Община Троян постъпиха дарения по няколко от общинските фондове. Става въпрос за Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания, Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян, както и в подкрепа на деца с изявени дарби, които получават финансово подпомагане по Правила за реда и организацията при предоставяне на специална закрила на деца с изявени дарби от училищата на територията на община Троян.

Средставата са преведени към Община Троян, чрез Фондация „БИКОУЗ” (https://www.bcause.bg), като са събрани от месечни дарения от заплатите на служителите на троянската фирма с няколко офиса в страната – TSD Services. Фондация BCause е организация, предлагаща на хората и компаниите избор от значими за тях каузи. Повече за тях може да откриете в официалната им страница. Служителите на управляваната от нашия съгражданин Герман Гачевски фирма, сами са посочили за кои каузи желаят да отидат техните дарения.

Към трите каузи са преведени средства в общ размер на 1197 лв., като са разпределени в различно съотношение към фондовете, на база желанието на дарителите.

Община Троян изказва своите специални благодарности на служителите на TSD Services.

По ведомост всеки месец служители от общинската администрация даряват към Фонда за лечение на граждани и Фонда за асистирана репродукция. През 2020 имаме един голям дарител – г-н Хачо Хачикян, който е дарил през годината общо 21 000 лв., в т.ч. 7000 лв. за Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян, 7 000 лв. за Фонда за асистирана репродукция и още 7000 лв. за фонда за лечение на пациенти от Covid-19.

Коментари