В Дебнево търсят архитект за епичен строеж на тоалетна за кмета


Кметството дава 1000 лева за проект, включващ архитектура, план за безопасност и здраве, конструкции, ВиК инсталации, електроинсталации, пожарна безопасност и пр.

Конкурс за проектиран на вътрешна тоалетна в кметството на село Дебнево организира община Троян. За стартирането на процедурата става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Заради нововъведението в дебневското кметство се налага реконструкция на сградата, пише „Телеграф“. Предметът на поръчката е свързан с изработване на проект за изграждането на „вътрешна тоалетна с умивалник”, разположени на първия етаж на сградата, във вече съществуващо помещение в западното крило на кметството. Проектирането е разделено на няколко части, включващи архитектура, план за безопасност и здраве, конструкции, ВиК инсталации, електроинсталации, пожарна безопасност, както и изготвяне на подробни количествени сметки по всички тези компоненти. За да стане ясно колко ще се бръкне общината за тоалетната на селското кметство, тя е готова да плати 1000 лева. За проектирането тя ще се довери единствено на специалисти, като в офертата изрично е описано какви да са те. Избраният победител трябва да е работил по сходен проект през последните 3 години. Трябва да разполага с минимум четирима експерти, като може да наеме и повече, ако има големи нужди.

Ръководителят на екипа трябва да е архитект с висше образование и валидно удостоверение за пълна проектантска правоспособност, издадено от Камарата на архитектите у нас. Строителят, ВиК и инженерът по електроснабдяване също трябва да са висшисти с магистратури по съответната специалност и да имат правоспособност от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Всички те имат 60 дни, за да свършат работата, за да може след тях да влязат самите строители. За съжаление това време няма да е достатъчно, за да бъде готова новата придобивка за традиционния селски събор в края на октомври, пише „Телеграф”.

Близо 650-те жители на Дебнево ще могат да се насладят на модернизираната тоалетна най-рано през зимата.
Справка в сайта на Агенцията по обществени поръчки показва, че последният търг за изграждане на вътрешна тоалетна е от края на 2011 г. Тогава с модерен нужник се е сдобило кметството във врачанското село Чирен, което е известно с намиращото се наблизо газохранилище.

От редакцията на TroyanPress потърсихме по телефона за коментар кмета на село Дебнево г-жа Галя Керезова. Тя заяви по телефона, че в момента е в отпуска и не е наясно с критериите, които са обявени за строежа на дадената тоалетна. Кметът на Дебнево прехвърли топката към Община Троян. Очаквайте съвсем скоро отговора на Общината.

Източник: blitz.bg
Коментари