Възраждане: Агитират ли ГЕРБ в Ловеч с държавни пари?


Вчера  в град Ловеч беше разпространена новината за изграждането на духовно-просветен център към Ловчанска митрополия.

Днес беше оповестено по всички медии, че правителството дава още 52 млн.лв. за родителите в пандемията. Разбира се горчивият опит на  българските граждани е, че не всичко, което се обещава, се дава.

Пари от Европейския съюз идват, но дали стигат до обикновения българин? Всеки от нас може да отговори от личен опит.

По-важното сега е друго. Управляващите решиха остатъка от предизборната кампания да се води в условията на ограничения. С това  затрудняват политическите субекти, особено по-малките, които нямат медиен комфорт и достъп до медийно отразяване, в представянето на политическите си платформи и програми.

Така под благовидния предлог за грижа за живота и здравето на българските граждани, управляващите правят и невъзможното, за да ни изолират, но забравят, че освен ограничения, са задължени да ни осигурят конституционно право на глас.

За да имат право на глас и да направят информиран избор, българските граждани е необходимо да  имат информация, равнопоставено за всички.

И за финал, една извадка от мониторингов доклад на ОССЕ от предходни избори :

“ Появявания на правителствени министри в медийното отразяване на церемонии, като отварянето на нови пътища, летищен терминал, или представянето на водни пречиствателни станции, индиректно облагодетелстват кампанията на управляващите“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари