Втори сигнал до Окръжна прокуратура от областния управител за евентуални нарушения при покупка на автомобил


В края на миналата седмица, областният управител Виктор Стойчев сезира Окръжна прокуратура за евентуални нарушения при закупуването на употребяван автомобил за нуждите на Областна администрация Ловеч през месец декември 2022 г. Закупеният на старо товарен  автомобил Дачия Дъстър е произведен през 2018 г., изминал е над 120 000 км и за него са платени 35 100 лева. Областният управител Виктор Стойчев смята, че платената цена се отклонява от пазарната и е значително над нея. За проведената процедура е извършена проверка от инспектори на Агенцията за държавен финансов контрол и не са открити нарушения на Закона за обществените поръчки. Одитът, обаче, не е имал за предмет да изследва цената на придобиване на автомобила и нейната пазарна адекватност.

Припомняме, че в средата на месец февруари областният управител сезира Окръжна прокуратура и за евентуални нарушения при изсичането на дървета през пролетта на 2023 г. в  два държавни имота, разположени в Източната промишлена зона на гр. Ловеч.

И двата сигнала са за действия през времето, в което областен управител на област Ловеч беше г-н инж. Светослав Славчев.

Коментари