ВНИМАНИЕ! Военна техника ще се движи по пътищата на страната един месец


От днес, 28 май, до 3 юли 2019 г. през територията на нашата страна ще преминават военнослужещи и военна техника на формированията, които ще участват в ученията „Saber Guardian – 2019”, „Шабла – 2019”, „Strike Back – 2019” и „Swift Response -2019”. За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура. 

Преминаващите формирования ще използват центрове за поддръжка на конвойни операции на територията на нашата страна – Учебен полигон „Николово” – Русе и Учебен полигон „Ново село”. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане. Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на Република България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол. 

Основният маршрут за придвижване през територията на Република България е ГКПП Капитан Петко Войвода – ГКПП Русе и обратно. 

Гражданите трябва да спазват мерките за безопасност на органите на Служба „Военна полиция“, които ще ескортират колоните

Коментари