Влизането в Гърция по суша през нощта – само през „Кулата“


Това става ясно от нова забрана, която страната въвежда

От утре вечер Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта с изключение на ГКПП „Промахон“- „Кулата“ на границата с България. Това обяви днес говорителят на кабинета като част от мерките срещу коронавируса, цитиран от БТА.

В сряда Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП „Какавя“ на границата с Албания, но от утре тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без „Промахон“.

По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство. Първото е от честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни. Мнозина от тях продължават да влизат и излизат, все едно няма нищо, заяви правителственият говорител. Второто огнище е в следствие на струпванията на правостоящи клиенти, особено в баровете, но и на сватби, кръщенета и други събирания. Третото огнище е от средствата за масов транспорт.

Коментари