Виртуален празник по повод 24 май в Троян


На 24 май, Празник на българската просветаи култура и на славянската писменост, тържествата ще се пренесат в социалните мрежи. Община Троян организира виртуално честване на празника, като през целия ден на 24 май във Фейсбук профила https://www.facebook.com/donka.mihaylova.kmet/, както и в YouTube канала – Община Троян, ще бъдат публикувани видео-послания и поздрави от училищата на територията на общината, както и от културни институции. Празникът ще е възможен благодарение на всички участници, които се включиха в идеята. Всички видеа са любителски – заснети, обработени и монтирани с усилието на учениците, учителите, екипите на институциите с телефон, фотоапарат, камера, а целта е една – да сме заедно на празника, макар и виртуално.

Празникът е особено специален за юбилейните чествания – 100 години НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и 150 години НЧ „Наука-1870 г.“ гр. Троян!

Утре, от 08:00 ч. до 18:30 ч., може да проследите всички видео-пожелания. Нека да подкрепим усилията на участниците, които доброволно се включиха в подготовката на празника! При благоприятни метеорологични условия, пред сградата на Община Троян ще е изнесен екран, на който от 11 до 14 ч. ще се излъчват видеата, които ще видите и в интернет.

Честит 24-ти май!

Коментари