ВИДЕО! Говори инж. Николай Дренчев за развитието на област Ловеч


На последната отворена среща в рамките на  предизборната кампания, която се проведе от инж. Николай Дренчев – кандидат за народен представител в 11 МИР Ловеч  бяха поставени за обсъждане  идея за изграждането на скоростна железопътна линия между Ловеч и Плевен. „Предложих да се изгради надземно градско метро, движещо се със съвременни за железопътните линии скорости – средна – над 120 км/ч, максимална – 200. Две спирки в Ловеч, две в Плевен и една в пресечната точка на магистралата, минаваща между двата града. Пресечната точка на магистралата трябва да стане индустриално-транспортно-логистичен възел. Място, в което фирмите, ситуирани там, ще могат да разчитат на работници от двата областни града и от двете посоки на магистралата. Място за спиране и почивка на автобусите, търговски комплекси, бензиностанции, складове и зони за групиране, транспортиране и обработки на стоки.  Пътуването по тази железопътна линия даже може да е безплатно за всички граждани и гости – разходите може да се покриват от наемите на търговските обекти.
Вярвам, че тази връзка, тази симбиоза между двата областни центъра и най-важната магистрала в северна България ще даде тласък и неизброими възможности за развитие на целия регион. 
Впоследствие да се електрифицира и модернизира отсечката от съществуващата линия Ловеч-Троян, като се подменят железопътните състави, увеличи се бързината им и се осъвремени разписанието им. 
Запитаха ме колко време очаквам, че ще се строи тази 30 километрова отсечка, при положение, че в България не е строена нова ЖП линия от 30години, а стотици километри жп линии вече са затворени? Отговорих, че в България за 3 години са построени 220 км жп линии – линията Русе-Варна е построена за три години – 1862 – 1865. В първата година са построени 55 километра. Ако работим с темпото на прадедите ни, с волските коли – ще ни трябват седем месеца, за да завършим линията. За три години през 1949-та, до 1952, с тогавашните възможности на техниката  е построен най-големият железопътен тунел на балканите – 6 километровият  Козница.  Възраждането на българската държава трябва да доведе до възраждане на начина за проектиране, изграждане и стопанисване на инфраструктурата и драстично намаляване на разходите за изграждането й. Дори само на двата общински бюджета – на Плевен и на Ловеч  е по силите изграждането на тази транспортна връзка, а с помощта на националния бюджет и еврофондовете това ще стане още по-лесно.
Хората си пожелаха, освен грандиозните проекти и една редовна автобусна линия към Велико Търново – много младежи учат в университета там, а няма пряка линия. Ловеч практически няма връзка и към южна България. Аз бях запознат с този проблем, който не е само местен, но и национален – връзката север- юг в цялата страна се осъществява от два автобуса – единият по линията Русе – Момчилград, другият – Плевен – Стара Загора.  Днес северна и южна България са по-разделени, от  времето, когато Левски, на кон е преминавал билото на Балкана от родното си Карлово за да спусне в Троянския манастир. 

Съвременното общество е свързано. Безкрайно количество виртуални връзки  имат проекция в реалността. Зад всяко интернет взаимодействие -било покупка, запознанство или ангажиране с кауза – стоят реални стоки, хора или събития. Задачата на съвременната държава, нейна иманентна, присъща, държавнотворна функция е поддържането на такава инфраструктура, която да гарантира безпроблемното пренасяне на хора и стоки – там, където те искат да отидат и където има нужда и полза от тях. „, каза инж. Николай Дренчев.

В предизборната програна на „Възраждане“ са широко застъпени планове за развитие на регионите, а инж. Дренчев, гарант за това, че Ловеч ще получи това, което заслужава – най-добрите възможности за развитие. За доверието на хората от областа инж. Дренчев се бори с номер 14 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари