Вагон „Сокол“ – новата гордост на „Вагонен завод – Интерком“ АД – Дряново


Днес, 30.12.2021 г., във вагонния завод в Дряново беше представен прототип на новия вагон, разработен от екипа. Проектът има за цел да направи пълна модернизация на произведените във Вагонен завод „Андрей Жданов“ гр. Дряново вагони тип Б – 84. Тези вагони са основна част от превозния парк на “БДЖ – Пътнически превози”.
Чрез проекта “Сокол” дряновският завод предлага едно комплексно решение, което е съобразено с всички съвременни изисквания на пътниците и на БДЖ. В проекта влизат вагони I класа, вагони II класа и специализирани вагони за превоз на пътници с увреждания, както и бюфет, който да осигури необходимия комфорт на пътуващите на по-дълги разстояния.
Вагонът ще бъде изцяло климатизиран, с видеонаблюдение, аудио и видео уредба, вакуумни тоалетни, автоматични рампи за хора с увреждания, ЛЕД осветление и пр.
Предстои представяне на „Сокол“ на световното изложение за транспортни технологии „Инотранс“, което ще се проведе от 20 до 23 септември в Берлин, Германия.
Община Дряново поздравява целия екип на „Вагонен завод – Интерком“ АД за сериозната работа и пожелава още по-ползотворна 2022 г.!



Автор на снимките: Радослава Кунчевска

Коментари