Българският червен кръст предостави на Община Троян 187 кашона с хранителни продукти и 187 хигиенни пакети


Хуманитарната помощ е закупена с финансовата подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец по програма  „Дейности в отговор на Covid-19 в България“.

Хранителният пакет е 18 кг. и включва: 3 кг. захар, 2 бутилки олио, 5 кг. брашно, 2 пакета спагети, 2 кг. зрял фасул, 3 кг. ориз и 2 кг. леща.

Хигиенният пакет включва: 2 предпазни маски за многократна употреба, дезинфектант, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, пакет мокри кърпи и прах за пране.

В община Троян с дарението ще бъдат подкрепени 187 лица, в т. ч. 116 от гр. Троян, 13 от с. Орешак, 2 от с. Старо село, 4 от с. Черни Осъм, 14 от с. Чифлик, 4 от с. Шипково, 3 от с. Бели Осъм, 2 от с. Борима, 9 от с. Врабево, 5 от с. Голяма Желязна, 1 от с. Горно Трапе, 1 от с. Гумощник, 2 от с. Дебнево, 2 от с. Добродан, 6 от с. Дълбок дол и  3 от с. Калейца.

Служители от Отдел „Социална и здравна политика“ на общинската администрация до края на месец ноември 2020 г. ще доставят на адрес дарението на лицата от списъка, изготвен от администрацията и съгласуван с Агенция за социално подпомагане.

С днешна дата, кметът Михайлова подписа допълнително споразумение (Компонент-4) към договор за продължаване с още шест месеца на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания-Компонент 2“, чрез който поне 104 човека ще получават интегрирани здравно-социални услуги в дома си.

Коментари