БЧК организира състезание по риболов в Троян


Състезание по риболов

Състезанието ще се проведе от 9.00 ч. до 13.00 ч. на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) в гр. Троян на 04.06.2023 година (неделя).

Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

РЕГЛАМЕНТ

Право на участие имат само предварително записалите се. Състезанието е индивидуално и е за деца до 16 годишна възраст. Задължително е всички състезатели да са с придружител, да носят декларация от родител, че детето е клинично здраво. Максимален брой участници 20.

Малките риболовци ще бъдат разделени в три възрастови групи, които ще се състезават в три отделни сектора.

  • деца-риболовци до 9 години
  • деца-риболовци от 10 до 13 години
  • деца-риболовци от 14 до 16 години

Всеки участник лови с една въдица на плувка, с една кука на линията. Състезателят може да използва неограничено количество стръв и подхранки. Уловената риба се съхранява в живарник до измерването ѝ от съдийската комисия. Изтеглената риба под 1 кг се връща в язовира, а уловените риби над 1 кг могат да бъдат закупени по желание или върнати във водата.

Ползването на телени живарници е забранено!!!

Състезател без живарник няма да бъде допуснат до участие.

На участниците до 12-годишна възраст се позволява помощ от придружител, който има право както да кепчосва риба, така и да откача улова, може също и при необходимост да помага при закачането на стръв.

Задължително всички деца замятат сами въдицата във водата, само в случай че въдицата, която ще ползва малкият състезател е с макара и той изпитва трудности при хвърляне, помощникът може да го направи вместо него.

Задължително всеки участник сам засича и вади уловената от него риба. По- големите деца, на 13 и 14 години, могат да ползват помощ единствено при кепчосване на уловената риба.

Състезателите ще имат определени места, на които ще ловят. Те ще бъдат изтеглени и което номерче се изтегли, на това място ще седне да си проведе състезанието.

Записване за участие: до 2 юни 2023 г. включително на адрес гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, Йоана Николова, телефон за контакт: 0876452241.

ПРОГРАМА

08.30 часа – сбор, язовир ДАП

09.00 часа – жребий

09.10 часа – старт

12.30 часа – край

12.30 часа – демонстрация по първа помощ и инциденти във водоеми от БМЧК

13.00 часа – награждаване

Участниците в състезанието ще присъстват на демонстрации по водно спасяване с топка и въже и оказване на първа долекарска помощ, представени от доброволците на БМЧК. Те ще имат възможност да разберат повече за зарибяването и отглеждането на риба в язовири, както и за тяхното опазване.

Коментари