БТР, Обратен ефект, Контрол и Джон Лоутън през юли в Троян


Тазгодишните издания на „July morning” и Рок-Академия ще се проведат непосредствено едно след друго, от 30.06. до 2.07.2017 г.
След добрия отзвук от посрещането на първото юлско слънце в сърцето на Балкана, организаторите от Община Троян са подготвили събитие и през 2017 г. Много изпълнители – познати и нови лица, ще се качат на сцената на Беклемето. Посрещането на първото юлско слънце, 30 юни -1 юли, ще се проведе в прегръдките на Предбалкана, един нов прочит на събитието, което традиционно се провежда на морския бряг. Групите „Обратен ефект“ и „Контрол“ ще са хедлайнери на събитието.
„Обратен ефект“, група създадена през 1998 г. от Николай Попов, Яко Доросиев, Николай Николов и Симеон Рафаилов, създава хитовите парчета „Моля ви, мадам“, „За Марчето“, „Полет“, „Какво ли ти говоря“ и други.
„Контрол“ е българска рок-група, превърнала се в най-влиятелната пънк група в страната, като се появява на музикалната сцена в края на 80-те. Първата им издадена демо-касета е „Старият дъб“ през 1988 година.
Преди тях на сцената ще се качат млади троянски групи, които са били част от различни фестивали и събития.
Жителите и гостите на общината ще имат няколко часа за почивка, защото още на 1.07.2017 г. вечерта, на сцената на „Рок-Академия, с конкурс за авторска песен“ ще се качи голямата гост-звезда на изданието – Джон Лоутън, заедно с любимците на няколко поколения – БТР. БТР са добре познати за троянци и са били гости на събитието през 2015 година. След големия концерт на звездата Джо Лин Търнър през 2016 г., Община Троян покани за гост звезда на издание 2017 г. световно-известеният Джон Лоутън. Лоутън е английски музикант, рокендрол и блус вокалист, който през 1976 година се присъединява към групата Юрая Хийп (Uriah Heep). Джон Лоутън е популярен в България като изпълнител на емблематичното парче „July Morning“. Часове след първия юлски изгрев, Джон Лоутън ще изпълни хитови парчета, заедно с БТР, на троянска сцена. Организаторите вече получават запитвания за гост-звездата на събитието и се очаква интересът към тазгодишното издание да е голям.

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
„Връзки с обществеността“ на Община Троян

Коментари