Борбата за пътя към Орешак вече с резултати


От няколко дена Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) работи по участък от пътя Троян-Орешак, един от критичните пътища в общината. Извършва се частичен ремонт на отделни участъци от пътя.

Участъкът, част от републикански път III-357, бе един от дълго коментираните проблемни пътища в общината. Място, през което преминава основният туристически поток, насочен към Троянски манастир „Успение Богородично“ и туристическите обекти в района.

След многократни срещи на различно ниво, инициирани и водени от кмета г-жа Михайлова, след месеци водене на кореспонденция между институциите и взетото решение на Общински съвет-Троян, отново по инициатива на кмета, за влагане на общински средства в участък от пътя в квартал „Ливадето“, към средата на месец юли обстановката изглежда по-различно.

В момента на терен работи АПИ, а Община Троян е пред подписване на договор с изпълнител, избран според изискванията на Закона за обществени поръчки, за ремонтиране на най-критичния участък от пътя през квартал „Ливадето“ – решение, което беше взето на заседанието на Общински съвет-Троян през месец май 2016 г.

„Идва краят на борбата за това, което троянци заслужават – път, през който спокойно да преминават, да е безопасен за здравето и живота им, да е сигурен за автомобилите. Макар и не в очаквания обем, пътят ще бъде ремонтиран със съвместните усилия на АПИ и Общината“, споделя кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова за течащите ремонтни дейности.

 

Коментари