Божидара Симеонова представя песента „I Will Always Love You“ за Кеймбридж


Божидара Симеонова
Божидара Симеонова е ученичка в 11. а клас на СОУ „Васил Левски“ – Троян. Занимава се с музика от четири годишна – пее и свири на различни инструменти, а миналата година стана победителка в конкурса на „БГ Таланти“ със своята авторска композиция на песента „Сега“.
СОУ „Васил Левски“ – Троян за пета поредна година участва в художествено-музикалното състезание на Кеймбридж асоциацията. Регламентът е всяко училище да изпрати собствен видеоклип на песен, изпълнена на английски език, която да е с продължителност до 5 минути и да е изпята от ученик или ученици на училището в работна среда (т.е. да не е професионален студиен запис). Клипът, получил най-много гласове, става победител на публиката, а всички изпратени музикални творби се оценяват от жури, което присъжда три места. Отново първо място журито може да присъди на клипа, който е избрала и публиката. Победителят в избора на публиката и победителят от журито печелят правото да изпеят песните си на живо на годишното събрание на асоциацията, като там получават грамоти, признание за труда си и материални награди. В случай, че избор на публика и жури съвпада, вторият от вота на журито ще се класира заедно с победителя. Тази година СОУ „Васил Левски“ е представено по неповторим начин с вечната балада на Уитни Хютсън „I Will Always Love You“, изпята от прекрасната Божидара Симеонова, която беше така любезна да отговори на няколко въпроса, които TroyanPress ѝ зададе.
– Здравей, Божидара. От кого разбра за художествено-музикалното състезание на Кеймбридж асоциацията?
– Здравейте! Тъй като СОУ „Васил Левски“ е член на асоциацията, всяка година има представител в състезанието. Затова си казах: „Защо пък този път да не бъда аз?“
– Получи ли подкрепа от учители и ръководство?
– Да – поне от по-голямата част.
– Уитни Хютсън – „I Will Always Love You“ е истинско предизвикателство, а ти си я изпълнила великолепно, като си вложила много от себе си в изпяването. Чия беше идеята да избереш точно тази песен?
– Винаги съм се възхищавала на Уитни Хюстън, тя е невероятна изпълнителка, а песните ѝ са се превърнали в класика. Да изпълнявам „I Will Always Love You“ е сбъдната мечта за мен. Изборът на песента беше мой и беше подкрепен от мои близки и учители.
– Виждаме те в различно амплоа в целия клип. Колко време продължиха снимките и ще ни издадеш ли нещо „от кухнята“?
– Направата на клипа отне доста време, снимахме повече от месец, защото трябваше в четири минути да разкажем история, развиваща се в период от поне една година. Накрая разполагахме с толкова много кадри, че спокойно можехме да направим филм, та дори и цял сериал. Целият процес на работа беше истинско удоволствие за всички ни. Имаше и някои доста забавни моменти, които биха могли да се компилират в отделен клип, ха-ха. Надявам се приятните емоции, които споделяхме, да достигнат и до зрителите.
– Въпросът, който ще терзае повечето зрители на клипа – кое е момчето и гаджета ли сте?
– Момчето се казва Костадин Станев и е мой бивш съученик и приятел. С риск да убия романтиката – не, не сме гаджета – момичета, спете спокойно!
– Охо, значи сте „само актьори“. А какво би казала на пуританите, които биха ви заклеймили на мига?
– Живеем в XXI век, случващото се в клипа не е нищо ново под слънцето. Не мисля, че това, което правим, е нередно, още повече щом е в името на изкуството.
– Кой момент ти беше най-забавен и кой – най-неприятен при снимките?
– Както обикновено се случва, на човек му е най-забавно тогава, когато трябва да бъде най-сериозен. Колкото до най-неприятния момент, не бих могла да назова такъв. Както вече споделих, забавлявахме се много от началото до края.
– И за финал – как би убедила някой непознат да подкрепи точно вашия клип?
– Не съм от този тип конкурентни личности, готови на всичко, за да изместят останалите участници. Всеки, който желае, може да изгледа клипа и сам да прецени дали да го подкрепи, или не.
Благодарим на Божидара за това интервю. Всички вие можете да подкрепите нея и приятелите ѝ, като щракнете на връзката в YouTube, която сме поставили по-долу, и след това на бутона за одобрение, който е посочен с червената стрелка.
TroyanPress
Как да гласувате
Коментари