Близо половин милион влизат в община Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия


481 519 лв влизат в община Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Това става с решение на МС. За цялата страна отпуснатите средства са 4 296 513.

С предоставените на община Априлци средства ще бъзе почистена р. Острешка и р. Видима от дървесна и храстовидна растителност в границите на общината – 255 880 лв. Други 142 849 лв ще бъдат вложени в аварийно укрепване на устоите на тротоарни конзоли на мостово съоръжение на р. Острешка на ул. „Топола“. За аварийно укрепване на имот, публична общинска собственост и частни жилищни имоти на ул. „Русалийски проход“ чрез изграждане на подпорна стена ще отидат 82 790 лв.

Постановлението за отпускане на средствата бе прието на заседанието на МС днес. От предоставената сума средства отиват и за общините Банско, Благоевград и Сапарева баня. Одобрените разходи са за дейности за намаляване писка от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи по овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Коментари