БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЛИКДЕНСКА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА САМОТНОЖИВЕЕЩИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА


На територията на Община Троян има десетки възрастни хора и семейства, които са самотноживеещи, с ниски доходи, без грижа и внимание.

По този повод стартираме за трета поредна година благотворителна великденска кампания, целта на която е да зарадва самотните възрастни хора в нужда,

като съберем хранителни продукти и козунаци, срещнем се с тях и им подарим миг на внимание в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово!

Даренията ще се събират всеки работен ден до 26 април включително, в отдел „Социална и здравна политика“ на Общинска администрация Троян на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1,

а раздаването ще се осъществи на 29 и 30 април.

Хранителните продукти и козунаци трябва да бъдат в опаковка и в срок на годност!

Нетрайни храни, плодове и зеленчуци няма да бъдат събирани, тъй като липсва възможност за тяхното съхранение!

Списъкът на нуждаещите се възрастни хора ще бъде изготвен с помощта на кметовете и кметските наместници по населени места.

Всеки който познава или има информация за нуждаещи се лица, които да бъдат включени в списъка, може да се свържете с нас на посочените по-долу телефони.

Желаещите да се включат като доброволци в разнасянето на пакетите, могат да го заявят в срока на кампанията.

Опитът, който имаме до момента в провеждането на благотворителни кампании, показва, че всичко, което правим заедно има смисъл и си заслужава!

Приканваме деца и ученици от детските и учебни заведения да се включат в изработването на поздравителни картички с пожелания за възрастните хора.

Всеки заслужава да посрещне идните празнични дни, усетил човешката ни доброта и съпричастност!

За допълнителни въпроси: отдел „Социална и здравна политика„, телефони за връзка: 0670/63096, 070014721.

Коментари