Битката за Ловеч ще бъде ожесточена!


До вчера бе крайният срок за регистрация на листи за предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли 2021 година. За област Ловеч се очаква изключителна битка и противопоставяне на лидери. Най-голямата партия ГЕРБ отново заложиха на Николай Нанков. Във врата на ГЕРБ ще диша Любомир Каримански от ПП Има Такъв Народ, който е част от експертния екип на Слави Трифонов. Битката затова кой ще вземе два мандата от 11 МИР ще бъде ожесточена. ГЕРБ ще се борят да запазят резултата от изборите на 4 април, когато събраха над 20000 гласа, а ИТН ще се борят да удвоят резултатът си. Дали прогнозите на социолозите, че разликата между ГЕРБ и ИТН е 3-4% ще се сбъдне в 11 МИР-Ловеч, предстои да разберем.

Както вече първи съобщихме, ако ГЕРБ загубят 3000 гласа, то ще вземат само един мандат, а другият ще отиде при Слави, ако съберат повече от 20 хил. гласа или при някоя от малките партии като ДБ.

От своя страна БСП за България не направиха промени в своята листа и отново заложиха на Ирена Атанасова, въпреки че социалистите настояваха да бъде поставен начело на листата човек от Ловешко.

ДПС промениха почти изцяло своята листа. Водач е Станислав Анастасов, който спокойно можем да кажем, че е тежката артилерия на депесарите. Той е и зам.-председател на партията, а на предишните избори бе 3-ти в листата на ДПС за Ловеч.

Четвъртата партия, която ще се бори за мандат и най-вече да срине резултатът на ГЕРБ в областта е Демократична България. Водач е политологът Свилен Андреев. Той не е познат много на жителите на област Ловеч и ще му се наложи да поработи повече, за да бъде припознат като водач на ДБ.

Интересно за зрителите ще бъде, ако тези водачи с изявени лидерски качества се сблъскът в телевезионен дебат и изложат своите гледни точки по проблемите на страната ни.

Коментари