Баба реже въжето на алпинист, санирал на съседите


Агресивна 80-годишна пенсионерка от Пловдив се опита да среже въжето на алпинист, който висял от шестия етаж и санирал апартамента на съседско семейство.
Трагикомичната сцена се е разиграла в блок № 272 в пловдивския квартал „Тракия“, съобщи Нова телевизия.80-годишната жена и 86-годишният й съпруг серазбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

Потърпевшото семейство обясни, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

Рангелови обаче започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията„, разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на възрастното семейство станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват„, допълва жената.

Стигнало се дотам – пенсионерите да започнат да къртят поставената вече изолация… с лост и патерица.

След това обаче възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което от шестия етаж висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Алпинистът Васил Марков обясни какво е станало.

Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не й пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето„, сподели мъжът.

Районната администрация в жк „Тракия“ няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Коментари