ШОК И УЖАС! Крадецът вика: Дръжте крадеца! Поредна кражба на … в Чифлик


Поредна гнусна кражба в курорта Чифлик от тази сутрин. След рутинна проверка на водопровода от служители на фирма ДАД ООД, която стопанисва водопровода за битова вода в комплекса, бе открито нерегламентирано прихващане към него – незаконно, без знание и без разрешение. Отново кражбата е направена от хотел Алфарезорт. Незаконната връзка за водата е направена точно под изградения мост, който свързва Алфарезорт с Алфарезорт Парк (въпросната къща за гости, която се оказа, че е към хотела и взима вода директно от реката без никакви притеснения). А дали въпросният мост е законен, предстои да разберем съвсем скоро.  РУ-Троян са направили оглед на място и ще бъде образувано досъдебно производство. Незаконното прихващане е било спряно отново!!!

В същото време към този хотел е преустановено водоподаването от година и половина, което означава, че единственият начин да захранва хотела си с вода е като купува от ВиК „Стенето“ и да се транспортира със специални за това цистерни. За съжаление хотелът и това не прави, както ви показахме Алфарезорт Парк взима вода директно от реката с помпа.

Въпросният хотел, който е член на сдружение „Курортен комплекс Чифлика“, които всеки ден бълват безброй  „фалшиви новини“ по адрес на ДАД ООД и с цялата си наглост настояват Община Троян да инвестира близо 3 млн. лева в изграждането на нова водопроводна система в комплекса, защото Алфарезорт, хотел Фея и няколко къщи за гости искат това. Искат парите на троянци да се инвестират в решаването на проблема на няколко човека, но ние не мислим, че по този начин троянци искат да се харчат техните пари.

Две кражби на вода бяха разкрити за два дни. Тук е и момента да си зададем въпроса къде са РЗИ-Ловеч, РИОКОЗ – Ловеч, Басейнова дирекция, БАБХ-Ловеч, Прокуратура и всички, които имат отношение по въпроса.  Питаме въпросните институции наясно ли са откъде взимат хотелите и къщите за гости вода в к.к. Чифлик, които са отказали да ползват водопровода на ДАД ООД? Наясно ли са каква вода се използва за готвене и с каква вода се къпят туристите… Отговаря ли на елементарни хигиенни изисквания водата в к.к. Чифлик? Нормално ли е да се готви с вода от реката?

 

 

Коментари