Шефът на „Миграция“ с първи разкрития: Пускат всеки момент убиеца Полфрийман, ще се разхожда из София на свобода без паспорт


Директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов разкри дали ще напусне убиецът Джок Полфрийман Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

ПИК съобщи по-рано днес, че дипломати от Австралия са в лагера, вероятно, за да снабдят австралиеца с документи, с които той ще може да излезе от страната. Засега обаче има забрана за това, докато БКС не реши дали ще се възобнови делото му.

По-късно във фейсбук страницата на убиеца се появи негова снимка, на която държи някакъв документ, а текстът отдолу гласи, че властите в Бусманци му направили обиск и му взели паспорта. Не е ясно обаче кой е публикувал тази информация и автентична ли е снимката.

От лагера в Бусманци също до момента няма информация за това кои и какви са хората, посетили днес Полфрийман.

Припомняме, че натискът за освобождаването на убиеца идва най-вече от съда, след като шефът на ВКС Лозан Панов абсолютно безпрецедентно си позволи вчера да коментира и определя решение на съдийски състав, който трябва да се произнесе за съдбата на убиеца. Той се прояви като адвокат на престъпника, осъден за смъртта на студента Андрей Монов, забрави, че се е клел да брани законите на България и заяви, че той трябва незабавно да бъде пуснат… повече прочети ТУК.

Коментари