Шефът на КАТ в скандална завера с Елена Йончева за овладяване на местната власт


Припомняме, че шефът на КАТ София Тенчо Тенев е пръв приятел на комуниста от ДС Борис Бояджиев, новото днес „Да, България“.

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев, който от известно време се води в отпуск по болест, се е заел с лъскане на собствения си имидж и активен PR с цел да щурмува кметския пост в Хасково в полза на червената олигархична върхушка в града, която поддържа тесни контакти със скандалната водачка на червената евролиста Елена Йончева, пише pik.bg.

Според тях „мозъкът“ на рекламната кампания на комисар Тенев е хасковският бизнесмен и бивш депутат Иван Стаматов. Същият, който заедно с доскорошната депутатка от БСП Елена Йончева бе в основата на скандала „Кумгейт“ в Хасково, довел до отлюспването на хасковския кмет Добри Беливанов от ГЕРБ и поставянето му в услуга на червената партия и местни олигарси.

Навръх Великден „ТВ Димитровград“ разпространи половинчасово рекламно филмче, озаглавено „Благодатният огън от Йерусалим – село Крум 2019“. Главен герой на филма е комисарят в болнични Тенчо Тенев, който с луксозна лимузина пътува чак до София, за да донесе благодатния огън в местното село Крум. Кмет на селото е комисарската съпруга.

В началото на април регионални медии разкриха, че Тенев се е регистрирал адресно в Хасково. А целта на мероприятието била да участва като уж независим кандидат на местните избори през октомври. Новата регистрация на първия катаджия на Републиката пък била на адреса на бизнесмена Димитър Петков, известен в региона като Митьо Дебелия. Според източниците на ПИК Дебелия също гравитира в орбитата на Иван Стаматов.

В началото на октомври 2017 година – в разгара на скандала „Кумгейт“, босът на фирма „Монолит“ Стаматов, който преди години бе депутат от коалиция “Български народен съюз” (ССД, ЗНС), бе сниман в лобито на централен столичен хотел в компанията на Елена Йончева, народен представител от Хасково.

Седмица по-рано тогавашният депутат от ГЕРБ Делян Добрев разкри, че докато е бил в отпуск, кметът Добри Беливанов пребивавал в Монако и се возил в много скъп автомобил „Бентли“ на разноски на Стаматов. След като бе хванат в крачка, босът на „Монолит“ призна, че срещата му с Йончева в столичния хотел изобщо не е първата такава.

Сега изглежда, че моделът „Стаматов – Йончева“ се е заел отново с политическо инженерство на регионално ниво. А целта на мероприятието е да запазят политико-олигархичния си контрол над Община Хасково като играят с двама кандидати на изборите през октомври. Единият е уж „независимият“ комисар Тенев, а вторият – собственият кандидат на БСП.

Покрай работата си в КАТ и професионалните си изяви в националните медии Тенчо Тенев е понатрупал популярност в региона. За модела „Стаматов – Йончева“ обаче е без значение кой от двамата ще спечели, защото основната задача е листите за общински съветници, които ще оглавят кандидатите, да получат повече от 50% от гласовете.

В СДВР обаче се чудят докога шефът им Георги Хаджиев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще търпят политическите заигравания на деполитизирания шеф на КАТ. Особено, когато комисарят Тенев се води в отпуск по болест.

Коментари