Читателите на TroyanPress: Привличане на инвеститори с цел разкриване на работни места 


В периода от един месец в месечната анкета на TroyanPress се включиха 169 потребителя! Те имаха възможността да отговорят на въпроса „Коя от идеите подкрепяте за оживяване на град Троян?„.  Най-много гласове събра възможността за привличане на инвенститори с цел разкриване на работни места (54% или 94 от всичките 169 гласували). Интересно е, че Община Троян има най-нисък процент на безработица на територията на Област Ловеч. Любопитно е защо хората са гласували най-много именно за тази точка?

На второ място се нарежда това да има кино в Троян (22% или 37 гласа). Една мечта на троянци от много години насам, която би разнообразила така сивото ежедневие в града. За съжаление може би това на този етап няма как да се случи, защото инвенстицията, която трябва да се направи е изключително голяма, а възращаемостта в малкия град – невъзможна.

„Възстановяване на парк „Капинчо“ се класира на трето място с нищожните 12% или 21 човека сметнаха това за необходимо за оживяването на града. Парк „Капинчо“ е тема, която в последните години се повдигаше изключително много. Паркът е една уникална възможност на жителите на града да прекарват свободното си време в него, но не и във вида, в който е сега!

На предпоследно място може се класира „Разкриване на паралелки за подготовка на професионално подготвени кадри за местния бранш“ (7% или 12 гласа). Тази тема е изключително чувствителна за местния бизнес, който има нужда от добре подготвени кадри. В Троян преобладават фирмите за производство на мебели, а добре подготвени кадри все по-малко се намират и винаги точно в тези фирми има свободни работни места. Към тази точка можем да добавим и професионални кадри за туристическия бизнес, който е един основните отрасли на нашия град. Професионално подготвени сервитьори, бармани, готвачи, камериери, рецепционисти и т.н.

Коментари