Фестивал на балканската музика и кухня в село Орешак през септември


Фестивал на балканската музика и кухня“ ще се проведе през месец септември в китното село Орешак, Троянска община.

Събитието се прави за първа година и ще обхване периода 3-5 септември. Мястото, което ще събере всички запалени балканджии, ще бъде голяма и красива поляна, която се намира в непосредствена близост до Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в Орешак. Тя ще бъде преобразена и пригодена за осъществяването на такъв вид мероприятие като капацитетът й ще успее да побере няколко хиляди посетители!

Празникът ще бъде организиран от двамата местни троянски бизнесмени Красимир Баталов  и Валентин Бечев, които заявиха, че балканската музика е в кръвта на българите и трябва да се правят по-често подобни фестивали и празници, за да може да се опознава културата на нашите съседни страни по граница.

Мероприятието няма за цел да копира Български фестивал на сливата, който също се организира през септември. Това събитие ще бъде различно, освен познатите на всички бирарии и търговска част, ще има увеселителен парк за децата с множество атракциони, арт работилници, състезания през целия ден, както и конкурсна част, в която ще се състезават танцови ансамбли и оркестри от областта и страната.

На 3 и 4 септември фестивалните дни ще завършват с вечерни грандиозни концерти, които до момента на територията на община Троян не са правени. Очакват се едни от най-големите сръбски, гръцки и български изпълнители да се качат на сцената. До момента се спрягат имената на Гъмзата, Деси Слава, Весна Змиянац, Бобан Здравкович, Андреас, както и името на естрадната певица Силвия Кацарова.

По организацията на фестивала ще работи екип от почти 100 човека, които ще направят всичко, за да може празникът да мине на изключително високо ниво и посетителите да останат удовлетворени от това, че са дошли!

Ясно е, че водещ на събитието е бъде хореогравката на адреналинките от „Господари на Ефира“ Тамара Кривлева. В концерта ще вземат участие и момичетата от балет „Нова“.

На 5 септември ще бъде награждаването на победителите в различните състезания проведени по време на фестивала.

Съвсем скоро ще бъде готова програмата на първия Фестивал на балканската музика и култура в село Орешак, община Троян. Ще станат ясно и звездите, които със сигурност ще вземат участие в грандиозните концерти на 3 и 4 септември. Очаквайте подробности съвсем скоро във вестник „ТроянЪТ“ и информационният сайт TroyanPress.com.

 

 

 

Коментари