ТРОЯН! Покана за дискусия на тема „Бъдещето на професионалното образование”


Народният представител Снежана Дукова, член на Комисията по образование в НС, ще бъде в Троян на 1 февруари по покана на колегата си народен представител Иван Миховски. Темата на срещата дискусия е „Бъдещето на професионалното образование“ и ще се проведе в зала „Форум“ на НЧ „Наука“ от 15 ч. Да се включат в нея със своите идеи, предложения и въпроси са поканени всички директори на училища от общината, представители на бизнеса, членовете на Комисията по образование в общинския съет, както и всички заинтересовани.
Необходима е сериозна промяна на нагласите и на родители, и на учители към откриването на професионални паралелки в средните училища, които да са съобразени с пазара на труда, с нуждите на бизнеса от квалифицирани специалисти. Намирането на работещи решения по тези въпроси днес е гаранция за развитието на всяка община, считат организаторите.
Снежана Дукова бе в Троян през октомври миналата година. Тогава тя коментира новия Закон за училищното образование с колегите си. Пак ще дойде, обеща на срещата тя и днес изпълнява обещанието си, като този път ще коментира обсъждания Закон за професионалното образование и дуалното обучение.
Колегата й Иван Миховски е представител пък на малкия бизнес. Той влезе в НС след местните избори през 2015 г.

Коментари