Томислав Дончев попари метежниците: В България има „професионални превратаджии“, но точно този „състав“ няма да помете правителството


Т.нар. „афера“ не е свързана с движение „Русофили“, а с конкретни негови членове, които извършват незаконна дейност – шпионаж. Такива неща се случват. Всяка държава е важно да набира определен тип информация за себе си. И всяка държава трябва да не допуска това. Така че има две страни на ситуацията. Бих призовал политиците да оставят служба и прокуратура да доведат нещата докрай. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

„Хибридни мероприятия в България се случват. Фалшиви новини, опити за дезинформация. Простете, но фалшивите новини са 30-40% от новинарския поток. Проблемът е, че хората им вярват“, допълни той.

Според Дончев „шпионският скандал“ няма да се отрази на отношенията ни с Русия – както в политически, така и в икономически план.

Томислав Дончев отбеляза: „Няма да си позволя да спекулирам тази тема. И когато има съдебно решение, тогава се правят оценки и коментари. Знам повече от тези, които коментират, но  не бих си позволил да правя никакви спекулации в аванс“.

Запитан дали има отношение към протестите на медицинските сестри, той отговори: „Техен работодател са болниците и т.н. Проблемът е там. Колегата Ананиев работи по това, премиерът също коментира“… виж още ТУК

Коментари