С лъжи срещу Делян Пеевски: Агент „Сашо“ на ДС буни протести


Да си агент на Държавна сигурност и да се изкарваш борец срещу бащицата си Русия е досущ като да ритнеш баба си по стълбите и да обясняваш, че бяга. Нито си борец, нито си нещо по-различно от слуга на пропагандата й. ДС обаче скрупули нямаше, а агентите й ги нямат и до днес, като продължават да спазват заветите на менторите си (й), но дегизирани в нови дрехи – с проатлантически камуфлаж. За заблуда на противника.

Именно един такъв пребоядисал се уж в натовско синьо, но червен и до мастилото на писалката си агент на Първо главно управление на ДС, подвизавал се с псевдоним „Сашо“ в бившите тайни служби, роди поредния тюрлюгювеч в онлайн пространството. Този път за разнообразие бившият ни посланик в Москва Илиян Василев реши да пусне дезинформацията не през „Фейсбук“ страницата си, откъдето тя обичайно е препечатвана с все грешките от изданията на олигарсите у нас, а в интернет сайта си Bulgaria Analyica, където партньори са му отново са част от въпросните издания, воглаве с финансирания от банкера-беглец Цветан Василев сайт „Фрогнюз“.

Самият тюрлюгювеч, носещ помпозното заглавие „Предстои обществен сблъсък и пренареждане на властта след криза“, пък е микс от стари тезиси, при това взаимоизключващи се, гарнирани за пред чуждестранната публика с геополитически акценти като „Турски поток“ и приемането на еврото у нас. Обслужва и също толкова стара цел на олигархията – да наложи в общественото съзнание, че имало несъществуваща връзка между депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски и кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Такава връзка няма, както няма и грам истина в друга фалшива новина, разпространявана от задкулисието у нас и пионките му като Илиян Василев – че депутатът имал контрол над прокуратурата. Фактът, че това също няма общо с реалността лъсна достатъчно ясно, когато магистрат от същата тази прокуратура издаде разпореждане да бъде заличена марката на най-тиражния вестник у нас – „Телеграф“, издание на „Телеграф медиа“. Което обаче не пречи машината за клевети на олигархията да продължава да тиражира и двете фалшиви тези без грам доказателства, но с надеждата, че преповтарянето им ще убеди обществото, че са истина. И ще се върже на поредния опит на олигарсите да рутят законността у нас, бунейки с лъжи протести срещу кандидата за нов главен прокурор, с надеждата, че по този начин ще успеят да избягат от възмездието за престъпленията си.

Коментари