СТАВА ГОРЕЩО! ГЕРБ-Троян искат вот на недоверие на председателя на Общински съвет – Троян


На 21 декември ще се проведе последното за тази календарна година заседание на Общински съвет – Троян. Във втора точка от дневния ред е записано „Искане на вот на недоверие на председателя на Общинския съвет“.

В момента председател на Общинския съвет е Николай Тодоров от коалиция „Избор за Троян“ и подкрепен за избирането му за такъв от групата на ГЕРБ.

Искането за вот на недоверие е внесено именно от групата на общинските съветници от ГЕРБ. В момента мнозинството в ОбС бе в ръцете на коалиция „Избор за Троян“ и ГЕРБ. За да мине вота на недоверие трябва да гласуват минимум 15 общински съветници. Тези на ГЕРБ са 10, ако към тях прибавим на ВМРО двамата общински съветници, независимият съветник Захари Велев и този на ДПС Айнур Кехайова стават общо 14 гласа. Тук идва и ключовият момент каква ще бъде позицията на общинските съветници от БСП, които са 10. Припомняме, че при сформирането на Общинския съвет, когато бе избран Николай Тодоров, БСП напуснаха залата и отказаха да вземат отношение и да гласуват.  Интересно ще бъде да видим дали отново БСП ще напуснат залата, защото по този начин няма да се съберат достатъчно гласове за свалянето на председателя. Ако БСП гласуват „въздържал се“ отново ще спасят председателя. Друг е момента, ако БСП излезнат като истинска опозиция и гласуват ЗА свалянето на председателя на ОБС, както се случи със свалянето на Главчев в Народното събрание.

Заседанието на 21 декември ще бъде изключително „горещо“ и се надяваме да получи отговори на всички тези въпроси, които възникват. Междувременно TroyanPress ще потърси за коментар БСП относно тяхна позиция по въпроса и как ще гласуват на 21 декември.

Публикуваме мотивите на общинските съветници от ГЕРБ за искането вот на недоверие на председателя на ОбС-Троян:

Следва продължение…

Коментари