Снегът пак изненада ЧЕЗ, а телефонът им изЧЕЗна


Врабево и Добродан отново са без ток. а също и някои в улици в Троян.

За кой ли път снегът изненада ЧЕЗ, а телефонът им изЧЕЗна и в момента не може да се свържете и да докладвате за авария. В същото време според сайта им в Троянска община всичко е „electricy and cable“ (разбирайте „ток и жица“). Явно шефовете на дружеството не са чували за интернет и телевизия и явно са в неведение за едно друго нещо, наречено прогноза за времето. Чудим се какво е необходимо, за да може въпросната фирма да се организира и да вземе мерки за осигуряването на повече аварийни екипи, след като се знае, че ще има обилни снеговалежи. Помним миналата година, когато Орешак осъмна без ток, където реално нищо не се направи, за да бъде възстановено захранването в някакви нормални срокове, а имаше домове в които нямаше почти 3 дни електрозахранване, а там имаше семейства, които разчитаха на отопление с ток. Тези семейства редовно си плащат сметките, но явно това не означава, че редовно ще получават услугата, за която плащат, а в XXI век това е недопустимо.

Тъжното е, че протестите срещу цените и енергийните дружества бяха от ден до пладне. Неща ще се променят едва когато хората масово започнат да съдят въпросните ЧЕЗ, Еон и Енергопро за пропуснати ползи и масово ги принудят да уважават хората, от чиито сметки си правят печалбите.

Не можем да се сърдим на нашите хора в Троян, които винаги са се стремили да работят качествено, но няма как да не попитаме защо ЧЕЗ си позволиха да съкратят драстично персонала си, а в същото време да реват за поредното повишаване на цената на тока?

Въпросът е риторичен. Просто следващият път, когато звъните на 0 700 100 10 не забравяйте да поздравите цялата рода на шефовете на ЧЕЗ. И ще ви помолим да са шефовете. Горките телефонистки и те си вадят хляба като нас.

Коментари