СКАНДАЛНО! Галин Герганов саботира проекта за тенис център в Дряново за милиони!


Потърсих мнението на кмета Трифон Панчев по Предложението на заместник председателя на Общинския съвет Галин Герганов, с което той иска създаване на Временна комисия, която да разследва сделката с ВСК „Кентавър“, направена през 2016 г. от тогавашния Общински съвет и кмета Мирослав Семов, за земя на площада на бившата автогара.

Ето коментара на кмета ТРИФОН ПАНЧЕВ:


„Предложението направено от г-н Герганов за създаване на подобна комисия е, меко казано, неграмотно и опасно за имиджа на Дряново пред инвеститорите. Призовавам подкрепилите това предложение общински съветници да се запознаят със Закона за устройство на територията, Закона за общинската собственост и Конституцията, преди да подтикват към подобни незаконосъобразни действия.
Персонално на г-н Герганов бих препоръчал, първо, да прегледа сделката между тъст му и Община Дряново от 2017 година, когато Общината му е продала голям имот публична общинска собственост. След това бих му препоръчал да прегледа сделка с имот, продаден на Стефан Енчев през същия период. И най-накрая да прегледа сделките с ВСК“ Кентавър“, по които той и г-жа Демирева преди са гласували „ЗА“, а сега искат да бъдат разваляни.

Жалкото е, че и други съветници са били заблудени и са подкрепили предложението на г-н Герганов, за което следва да дадат лични обяснения пред дряновци, защо са подкрепили това безумно предложение.

Няма как да дойдат инвеститори в община, в която Общинският съвет действа, извинете ме за грубия израз, като гестаповска рекетьорска организация, ръководена от неграмотен главатар.
Относно законността на сделките – следва да се потърси и коментар от областния управител г-жа Невена Минева, която към момента е и кандидат за народен представител. Но явно, преди избори, паметта на някои хора е слаба и избирателна.“

С уважение,
Трифон Панчев

източник: Публикацията е взета от фейсбук групата „Дряново – днес и утре“

Коментари