Семейство с коронавирус, заразени в София, карантинирани в Драгана и на домашно лечение


На 17 юни в Националната информационна система за COVID-19 са регистрирани 4 положителни лица от с.Драгана, обл.Ловеч, от едно семейство. Първоначално доказани на 12 юни в София са майка и дъщеря, контактни на тяхна положителна роднина също живееща в София, като и трите жени са имали оплаквания. Огнището е възникнало в гр.София и първоначално случаите са регистрирани от Столична РЗИ на 12 юни.

РЗИ Ловеч е уведомена за случаите на 15 юни и че двете заболели жени ще изпълняват карантината в с.Драгана. На същия ден е извършено епидемиологично проучване на контактни лица в селото. Касае се за две родствени семейства, живеещи в с.Драгана на съседни адреси. Взети са проби на 6 лица, от които на 16 юни се установяват още два положителни случая от семейството – деца на 15 и 7 години. Децата са без оплаквания. Контактните лица от другото семейство са отрицателни. Карантинирани са всичките 8 лица, РУП Угърчин е уведомено за контрол на карантината.

Към 15 часа на 17 юни в област Ловеч са диагностицирани общо 16 случая, активни са 9 и са на домашно лечение и изолация (8 общ.Угърчин, 1 общ.Ловеч), излекуваните са 7.

Коментари