Сашо Диков хвърля оставка след продажбата на БИТ


Известният ТВ водещ Сашо Диков проговаря за намерението си да подаде оставка от БИТ ТВ, където беше програмен директор. Както ПИК писа, стана ясно, че телевизията е продадена от братя Вълневи на човек, близък до Красимир Гергов.

Сашо Диков потвърди продажбата на телевизията, но заяви, че зад сделката стои продуцентът Мирослав Янев. По информация на ПИК обаче зад него наднича Гергов. “Все още не се знае какво става. В 11,30 ще има среща с новия собственик и ще разберем какво става и какво ще става, каза директорът и тв водещ Само Диков. Недоволството на досегашния собственик е от пазарната ситуация у нас, а не от резултатите ни”, допълни той и уточни, че става дума за липса на правила и инвестицията нямала възвращаемост.

Едно проучване на БТВ сочи, че ние сме четвърти по доверие. При нас работят кадърни хора. Работили сме досега при пълна свобода, коментира Диков. На въпроса за статуса на Нели Терзиева, която създаде телевизия БИТ, Сашо Диков коментира, че въпросите за Нери трябва да бъдат отправени към нея самата.

Запитан за отстранението на Люба Кулезич, Диков посочи, че тя е допуснала два гафа – изнесла вътрешна информация и е злепоставила собственика.

Най- нормалното нещо което се прави в такива случаи и което ще направя е да се оттегля с г-н Вълнев, а новите собственици, ако имат нужда от мен, продължаваме или не продължаваме. На това мнение това ми се случва за пети път. Както казваше Иван Славков, страшното е пърия път. Не съм мислил къде да продължавам, посочи Диков на въпроса за следващите му действия. Като даде инструкторът нареждане днес. Десен, ляв завой, слизаш от колата, каното такова. Пак казва- за пъти път ще ми бъде, от които три пъти ми се е случвало с телевизии да напускав сам и едно прекратяване на договора с Нова телевизия, коментира програмния директор.

Диков изтъкна, че не познава новия собственик лично, а само по физиономия. „Снощи г-н Вълнев ме инструктира първия човек, на когото да се обадя за продажбата на телевизията да е г-н Недялко Недялков. Вълневи са направили огромна транспортна фирма с над 1000 тира, която се оценява на стотици милиони. Може би де се окаже, че те са най- богатите българи въобще. Жалкото е, че тия хора които дойдоха тук и доказаха с най- добрите си желания, че искат да правят професионална, независима, коректна медия, трябваше така бързо да се откажат от намеренията си заради цялата тади джунгла, в която попаднаха”, категоричен бе Диков.

Коментари